Inloggen

X
Wachtwoord vergeten?
x
VolumeDrukkerij.nl maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Lees meer over onze Cookies
volume drukkerij logo

Ga voor groen drukwerk en denk aan het ECO systeem!

17 Juni 2019

Het is 2019 en dat betekend dat het tijd is voor verandering. De wereld is de laatste 50 jaar in een bizar tempo vooruit gegaan en dat is natuurlijk voor de technologie goed, maar voor het mileau heeft het een verwoestend effect.

Veel bedrukte plastic flesjes en verpakkingen eindigen in de oceanen

Naast dat we de wereld natuurlijk zelf flink kapot aan het maken zijn, zwerven de oceanen vol met plastic van verpakkingen en flesjes. Jaarlijks wordt er 250 miljard kilo aan plastic geproduceerd en drijft er zo'n 4,7 miljard kilo plastic in de oceanen. Daarnaast komt er dagelijks nog eens 12 miljoen kilo bij! Dat moet dus per direct stoppen en vervangen worden door een alternatief mileau vriendelijker product!

Voordelen van technologie op plastic

Gelukkig brengt de technologie tegenwoordig ons veel mogelijkheden om ook zeker ecologischer te werk te gaan. Films, muziek en alle media gaat tegenwoordig allemaal via het digitale of lokale netwerk. Hierdoor hoeven er dus bijna geen hoesjes voor dvd's, albums en andere media geproduceerd te worden. Ook worden producten steeds op een betere wijze geproduceerd, smaller en slimmer. Naast het verbruik van bepaalde producten zoals plastic zijn er in de laatste 50 jaar ook nog veel meer mileau onvriendelijke uitvinden geweest zoals de auto, het vliegtuig of de boot. Deze zijn de afgelopen 70 jaar masaal door consumenten en bedrijven in gebruik genomen.

Kies uw drukwerk en producten altijd zorgvuldig uit

Wilt u dus bijvoorbeeld tasjes op de markt brengen met uw eigen ontwerp? Neem dan bijvoorbeeld de papieren tassen. De overige tassen zijn bijvoorbeeld al in veel verschillende mileau verantwoorde producten en bedrukkingen beschikbaar. Elke 1 minuut worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen plastic tasjes in gebruik genomen waarvan de gemiddeld tijd dat deze gebruikt wordt, 1 minuut is.

Verandering aan het mileau begint bij ons allen

Denk dus altijd verantwoordelijk na over een productie van een product, is het mogelijk om het product op een andere manier te bedrukken of maken? Bekijk altijd de overige opties die producenten u bieden en ga veroorloofd met de natuur om. Wij van de Volume Drukkerij zijn dagelijks bezig om alternatieve producten en materialen te zoeken. Kies nu ook voor groen drukwerk en houd rekening met de volgende generaties die nog komen gaan!

klantenservice

Vragen of hulp nodig?

Bekijk onze FAQ of neem contact op.

  • Bel ons op +31 299 321 666
  • Email ons info@volumedrukkerij.nl
  • Bericht ons via Facebook
  • Bericht ons via Twitter
  • Chat met ons

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze aanbiedingen en laatste trends via de email!